Δείτε περισσότερα
Δεν βρέθηκαν προϊόντα
Δείτε περισσότερα
Δεν βρέθηκαν προϊόντα
Πρόσφατα Άρθρα

Πώς φροντίζουμε τα εσώρουχα, μαγιό και ρούχα

Πώς φροντίζουμε τα εσώρουχα, μαγιό και ρούχα

Τα σύμβολα και οι οδηγίες πλυσίματος μερικές φορές είναι δυσνόητα και η χρήση ακατάλληλου τρόπου πλυσίματος μπορεί να καταλήξει σε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής του σουτιέν σας είναι η ποιότητα του σουτιέν, το πόσο συχνά το φοράτε και το πώς το φροντίζετε.

Μπορούμε να σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα των εσωρούχων σας: 

1) Διαχωρίστε τα διαφορετικά χρώματα

Διαχωρίστε τα διαφορετικά χρώματα και μην πλένετε τα λευκά ρούχα μαζί με τα σκούρα. Ακόμη και αν δεν αναφέρεται ρητά ότι ένα ρούχο πρέπει να πλένεται χωριστά, όλα τα λευκά ρούχα τα καταφέρνουν καλύτερα όταν πλένονται με ομοειδή χρώματα, με άλλα λόγια είναι πιο πιθανό να παραμείνουν λευκά αν δεν αναμειγνύονται π.χ με κόκκινα ή μαύρα ρούχα 

2) Χρησιμοποιήστε ενα ήπιο, μαλακό απορρυπαντικό

Ανεξάρτητα από το αν πλένετε τα ρούχα σας στο χέρι ή στο πλυντήριο, δώστε προσοχή στον τύπο του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό που δεν περιέχει χλωρίνη. Αυτό ισχύει και όταν πλένετε λευκά εσώρουχα. 

3) Αποφύγετε τη χρήση μαλακτικών 

Τα μαλακτικά ρούχων περιέχουν πολυμερή, μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού που εγκαθίστανται στην επιφάνεια του υλικού και το κάνουν πιο μαλακό. Ο λόγος για αυτή τη μαλακή αίσθηση είναι ότι τα πολυμερή απορροφούν την υγρασία και εμποδίζουν το ρούχο να στεγνώσει εντελώς (ακόμη και αν αισθάνεστε ότι το ρούχο είναι στεγνό). Τα ελαστικά υφάσματα που περιέχουν ελαστάνη (Lycra και Spandex είναι εναλλακτικές ονομασίες για την ελαστάνη), που έχουν όλα τα σουτιέν, δεν τα πάνε καλά όταν δεν στεγνώνουν τελείως, επειδή αποδυναμώνουν τις ίνες.
Για αυτο, θα συντομεύσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής του σουτιέν σας αν χρησιμοποιήσετε μαλακτικό ρούχων. Εναλλακτικά, εάν επιθυμείτε να αισθάνεστε το σουτιέν σας πιο μαλακό, φορέστε το και με την κίνση του σώματος , οι ινές θα μαλακώσουν από μόνες τους.

4) Αποφύγετε τηνν χρήση του στεγνωτηρίου

Το στέγνωμα στο στεγνωτήριο θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταστροφή του σουτιέν σας. Η χρήση του στεγνωτηρίου καταστρέφει την ελαστάνη που περιέχεται σε όλα τα σουτιέν (για να έχουν ελαστικότητα). Επίσης, τα χρώματα του σουτιέν θα χάσουν την ζωντάνια και φρεσκάδα τους.

5) Χρησιμοποιήστε πάντα ένα διχτάκι πλυσίματος

Όταν πλένεται τα εσώρουχά σας, καλό θα είναι να μπαίνουν πάντα μέσα σε μια σακούλα-διχτάκι πλύσης ή ακόμα και σε μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Η ειδική θήκη πλυσίματος βοηθά τα εσώρουχά σας να μην μπλέκονται με τα υπόλοιπα ρούχα κατα την διάρκεια της πλύσης και ξεχειλώνουν. Επίσης έαν υπάρχουν ευαίσθητα υφάσματα π.χ δαντέλα, τούλι τα αποτρέπει στο να πιαστούν σε φερμουάρ άλλων ρούχων. Επιπλέον, η χρήση της θήκης βοηθά στις τιράντες του σουτιέν να μην μπερδέυονται.

6) Να μην φοράτε κάθε ημέρα το ίδιο σουτιέν

Για να παρετείνετε τον χρόνο ζωής του σουτιέν σας, καλό θα είναι να το αφήσετε να ξεκουραστεί για 1,2 ημέρες μεχρι να ξαναφορέσετε το ίδιο. Ιδανικό θα είναι να έχετε στην γκαρνταρόμπα σας 3,4 σχέδια για να τα εναλάσσετε μεταξύ τους.

Κάθε σουτιέν είναι διαφορετικό, γι' αυτό θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις συμβουλές πλυσίματος του κατασκευαστή.

Αυτός ο απλός οδηγός περιλαμβάνει τα περισσότερα από όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πιο κοινά σύμβολα πλυσίματος και τη σημασία τους. Αν έχετε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών της εταιρείας μας στο 2108648252.

ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Πλύσιμο μόνο στο χέρι σε θερμοκρασία μέχρι 40°C. Διαλύστε το απορρυπαντικό σε άφθονο νερό. Αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν στο διάλυμα και ανακινήστε τα απαλά χωρίς να τα τρίβετε, τραβάτε ή να τα στρίβετε. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό, πιέστε απαλά για να απομακρυνθεί το νερό (χωρίς να στύψετε) και απλώστε τα ρούχα, ώστε να πάρουν το σωστό τους σχήμα.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ
Κανονικό πλύσιμο στο πλυντήριο ή στο χέρι στους 40°C. Προγράμματα πλυσίματος για σκουρόχρωμα προϊόντα από βαμβάκι, πολυεστέρα, μικτές ίνες κ.λπ.
ΟΧΙ ΛΕΥΚΑΝΤΙΚΟ
Δεν πρέπει να γίνεται χρήση λευκαντικού, όπως είναι η χλωρίνη.
Χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά, τα οποία δεν περιέχουν λευκαντικές ουσίες στη σύνθεσή τους.
ΟΧΙ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ
Δεν πρέπει να στεγνώνει σε στεγνωτήριο. Είναι καλύτερο να κρεμάσετε τα εσώρουχά σας για να στεγνώσουν, ώστε να διατηρήσετε τα χαρακτηριστικά των υλικών και την εφαρμογή τους.
ΟΧΙ ΣΙΔΕΡΩΜΑ
Δεν πρέπει να σιδερώνεται. Τα εσώρουχα περιέχουν υλικά και λεπτομέρειες που ενδέχεται να καταστραφούν, άν εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες ή/και πίεση.
ΟΧΙ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ
Δεν επιτρέπεται το στεγνό καθάρισμα. Επίσης, ποτέ μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά λεκέδων που περιέχουν διαλύτες.
Related articles

Μενού

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό ώστε να σώζετε τα αγαπημένα σας

Sign in

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό ώστε να σώζετε τις wishlists σας.

Sign in